Rulouri Exterioare

Reprezinta solutia optima pentru protectie termica, fonica si protejarea tamplariei. Alte avantaje ar fi protectie solara, protejarea intimitatii, design modern si placut chiar si solutie antiefractie. Datorita materialelor din care sunt confectionate – aluminiu – au o durata de viata mare daca sunt utilizate si intretinute corespunzator.

Rulouri Exterioare Aplicate

Rulouri Exterioare Aplicate sunt acele tipuri de rulouri exterioare integral din aluminiu. Caseta are forma ovala sau tesita la 45ᵒ. Lamelele au dimensiunea de 39 mm sau de 45 mm si sunt umplute cu spuma poliuretanica, care asigura o izolare inalta.

Pot fi prevazute cu plasa de tantari incorporata de tip rulou, cu perii la baza care inchid ermetic si nu permit patrunderea prafului. Plasa de tantari se actioneaza vertical, cu snur, si este dotata cu frana siliconica. Frana siliconica permite strangerea lenta a plasei, prevenind astfel accidentele si ridicarea brusca ce poate defecta plasa de tantari. Astfel, plasele de tantari dotate cu frana siliconica isi dubleaza durata de functionare.

rulouri-exterioare-aplicate
rulouri-exterioare-aplicate-2

Actionarea:

Rulourile aplicate pot fi actionate electric sau manual:

  • Actionarea electrica este disponibila doar pentru rulourile din aluminiu. Se realizeaza cu motor si telecomanda sau intrerupator. Telecomenzile disponibile sunt de culoare alba si au 1-5 sau 15 canale. Acest tip de actionare permite montarea optionala a unui sistem antiefractie cu blocare automata care impiedica deschiderea ruloului din exterior. Pentru actionarea cu intrerupator poti opta pentru intrerupatoare aplicate, ingropate sau cu cheie.
  • Actionarea manuala este folosita atat la rulourile din aluminiu, cat si la cele din PVC. Actionarea manuala standard este cea cu banda sau snur si este folosita pentru rulouri de pana in 2,5 mp. Actionarea cu arc, vinci sau manivela se foloseste pentru rulouri de dimensiuni mai mari.

Rulouri Exterioare Suprapuse

Rulouri exterioare suprapuse se monteaza doar odata cu tamplaria noua si au caseta deasupra ferestrei. Lamelele sunt din aluminiu, iar caseta exterioara este din PVC.

Rulouri Exterioare suprapuse cu plasa tantari incorporata au caseta din PVC si lamelele din aluminiu. Caseta este patrata si poate fi tencuita atat la exterior, cat si la interior. Lamelele au grosimea de 39 mm sau de 45 mm si sunt umplute cu spuma poliuretanica izolatoare. Plasa de tantari este de tip rulou si se actioneaza pe verticala cu ajutorul unui snur. Poate fi dotata cu frana siliconica, care previne accidentele si asigura ridicarea lenta si uniforma a plasei. Astfel, frana siliconica creste durata de functionare a plasei.

Rulouri exterioare suprapuse fara plasa de tantari:

Au caracteristici tehnice identice, dar nu sunt prevazute din fabrica cu plasa antiinsecte incorporata. Pot fi dotate cu plasa de tantari ulterior. Plasa de tantari este de tip rulou, se ationeaza vertical cu snur si poate fi prevazuta la randul ei cu frana siliconica.

rulouri-exterioare-suprapuse
rulouri-exterioare-suprapuse-2

Actionarea:

Rulourile suprapuse pot fi actionate atat electric, cat si manual. Actionarea electrica este destinata si rulourilor cu plasa de tantari incorporata, si celor fara plasa de tantari. Se realizeaza cu motor si cu telecomanda sau intrerupator. In ceea ce priveste gama de telecomenzi prevazute sa actioneze motorul acestor rulouri exterioare, puteti opta pentru varianta cu:

  • 1 sau 5 canale
  • 15 canale
  • toate telecomenzile sunt de culoare alba

De asemenea, in ceea ce privesc intrerupatoarele, puteti opta pentru un intrerupator ingropat, unul aplicat sau unul cu cheie. Pentru actionarea electrica va recomandam si un sistem de actionare de urgenta cu manivela (in cazul unei pene de curent).

Actionarea manuala se foloseste pentru ambele tipuri de rulouri suprapuse, cu plasa incorporata sau fara plasa incorporata. Dintre tipurile de actionare manuala puteti alege o varianta cu arc, vinci, manivela, banda sau snur. Dintre acestea, actionarile cu banda si cu snur sunt variantele standard de actionare manuala, care sunt concepute pentru rulouri de pana la 2,5 mp. Pentru acestea nu se achita costuri suplimentare si au cel mai rapid termen de livrare.

Ai nevoie de o oferta de pret ?

Ne poți contacta prin e-mail la adresa: bestterrm@gmail.com, la numărul de telefon 0762.468.444 sau completeaza formularul de mai jos si in cel mai scurt timp posibil, un coleg va analiza cererea dvs.

Formular Contact